Masterclass Incidentmanagement en reputatiemanagement bij datalekken en cybercrime.

Maandag 2017-07-03 13:00 - 17:00
Buitenplaats Beeckestijn, Velsen-Zuid

ICT- of cyberdreigingen zijn inmiddels een vast deel van ons dagelijks leven. U hoeft de krant maar open te slaan of u leest erover. Datalekken, hacks of gegevens die op straat liggen. De gevolgen kunnen groot zijn voor de betrokkenen en niet op de laatste plaats voor uw kantoor.

Datalekken moeten gemeld worden bij de Autoriteit Persoonsgegevens. En waarschijnlijk moet u ook direct communiceren met uw klanten over wat zich heeft voorgedaan. Ook de pers kan zich melden, of een ongeruste klant die via social media actie onderneemt. Een datalek kan dus een serieuze crisis worden, met vergaande gevolgen voor de reputatie en het imago van uw kantoor of bedrijf.

In deze masterclass leert u in één dagdeel hoe u zich voorbereidt op een dergelijke crisis. En als het dan onverhoopt toch mis gaat en er ligt informatie op straat, hoe u de schade beperkt en de juiste dingen doet om uw reputatie te beschermen. We laten u dit zelf ervaren tijdens deze interactieve masterclass. Er is volop ruimte om uw ervaringen te delen met de andere deelnemers en. De masterclass wordt gegeven door twee specialisten met ruime ervaring op het gebied van incidentmanagement en reputatiemanagement, privacywetgeving, datalekken en informatieveiligheid.

Doelstellingen / leerdoelen

Factor50 Informatieveiligheid helpt u op weg met een masterclass van drie uur. Het thema is omgaan met een crisis. De nadruk ligt op ongewenste situaties met betrekking tot cyber security en datalekken. Tijdens de masterclass werken de deelnemers aan de volgende leerdoelen:

  1. Inzicht in het verband tussen informatieveiligheid, communicatie en reputatie;
  2. Voorbereiden van de organisatie ‘in vredestijd’ op een cybercrisis;
  3. Opstellen van een plan van aanpak om een crisis te managen;
  4. Beperken van schade als een crisis zich voordoet;
  5. Reputatiemanagement tijdens én na een crisis;
Deel 1: Uw organisatie voorbereiden op een crisis

Een crisis komt altijd onverwacht en kan vol verrassingen zitten. Een voorbeeld is een datalek, waarbij persoonsgegevens van uw klanten op straat ligt. U wordt gedwongen om onder grote tijdsdruk belangrijke beslissingen te nemen, die grote gevolgen kunnen hebben voor uw organisatie. Daarom is het belangrijk om goed voorbereid te zijn, zodat u de crisis volgens een vast en beproefde werkwijze kunt managen. In dit gedeelte van de masterclass leert u om een crisismanagementplan op te stellen voor uw organisatie. Aan de hand van een casus behandelen we de verschillende stappen van zo’n plan.

Deel 2: Crisiscommunicatie, als de crisis je reputatie raakt

Het tweede deel van de masterclass gaat over reputatiemanagement. Aan de hand van voorbeelden, die ook bij u zullen prikken op de huid, gaat u zelf aan de slag om een crisis te beteugelen en de schade te beperken. We gaan bekijken wat reputatie is en hoe u die opbouwt. Vervolgens gaan we in op crisiscommunicatie en de kracht van het narratief om te beïnvloeden. We leren u verschillende beproefde manieren waarop u invloed kunt uitoefenen. Speciale aandacht is er voor de invloed, kansen en risico’s van social media. Verder plaatsen we reputatiemanagement in het grotere kader van crisismanagement, zoals behandeld in het eerste gedeelte van de masterclass.

Help een datalek! Wat nu?

maandag 03-07-2017 13:00 - 17:00
Buitenplaats Beeckestijn, Velsen-Zuid

Prijs indicatie: € 557
Evenement pagina: https://www.aanmelder.nl/95172

Locatie Buitenplaats Beeckestijn
Adres: Rijksweg 134
Postcode: 1981LD
Plaats: Velsen-Zuid
Provincie: Noord-Holland
Land: Nederland
Factor50
Gepubliceerd: woensdag 24 mei 2017
Laatst bijgewerkt: vrijdag 2 juni 2017