Privacy en dataprotectie Congres - Meldplicht Datalekken in de praktijk

donderdag 13-10-2016 09:00 - 18:00
Kontakt der Kontinenten, Soesterberg

Aanscherping Wet Bescherming persoonsgegevens per 1 januari van kracht: het vrijblijvende is er vanaf.

In het afgelopen jaar zijn er verschillende datalekken prominent in het nieuws gekomen. Dit heeft tot maatschappelijke onrust geleid bij burgers en in het bedrijfsleven. Bedrijven, gemeenten en ketenpartners zijn hierdoor onder het vergrootglas komen te liggen van de toezichthouder, de Autoriteit Persoonsgegevens. 

U heeft dagelijks te maken met privacygevoelige gegevens. Het is daarom belangrijk dat u precies weet hoe u de veiligheid van deze gegevens kunt waarborgen. Niet alleen binnen uw eigen organisatie, maar ook richting leveranciers, ketenpartners, relaties, klanten of burgers. U bent en blijft verantwoordelijk.

Wat zijn de lessons learned van een jaar Meldplicht Datalekken? Hoe kunt u op een effectieve manier voldoen aan de Wet bescherming persoonsgegevens? Waar gaat de Autoriteit Persoonsgegevens verder op controleren en handhaven? Wat zal de impact zijn van de aankomende Europese privacywetgeving, die in 2018 van kracht wordt?

Ook leren hoe uw organisatie privacy compliant kan worden? Welke praktische handvatten geven we u mee?

  • Nieuwe privacyregels in te voeren in de eigen organisatie (incl. aannemen van een privacy officer)
  • Privacybewustzijn in uw hele organisatie naar een hoger niveau tillen
  • Het voorkomen van en op een juiste manier omgaan met datalekken

Tijdens deze dag vol praktijkvoorbeelden leert u goede afwegingen te maken over hoe om te gaan met privacygevoelige gegevens. Ook interessant op dit congres: kom in aanraking met juristen die gerichte kennis hebben van uw branche.
 
Dit programma is interessant voor iedereen die werkzaam is in: (semi)-Overheid - Zorg - Zakelijke & Financiële dienstverlening - HR
 
De Keynote speakers

  • Gerrit-Jan Zwenne - eLaw@Leiden en Brinkhof advocaten N.V.
  • Alex Commandeur - Autoriteit Persoonsgegevens
  • Paul Korremans - Nederlands Genootschap Functionarissen voor de Gegevensbescherming  

Wat vonden uw vakgenoten van de vorige edite?
 
“Onderwerpen werden vanuit verschillende invalshoeken benaderd, hierdoor goed inzicht gekregen.”
“Fijn om een nuchter geluid te horen temidden van de privacy bangmakerij.”
“Zeer informatief en richtinggevend om de visie en werkwijze van de toezichthouder te kennen.”
“Concrete info waarmee je aan het werk kunt.”
 
Voor wie is deze dag?
Voor een ieder die te maken heeft met het waarborgen van privacy gevoelige gegevens.

 

Relaties van PKIpartners kunnen aanspraak maken op een speciale korting. Neem contact op met PKIpartners onder vermelding van 'Factor50 congres 13 oktober'.

Prijs indicatie: € 599
Evenement pagina: http://www.gemeentenucongressen.nl/privacy/programma.html

Locatie Kontakt der Kontinenten
Adres: Amersfoortsestraat 20
Postcode: 3769AS
Plaats: Soesterberg
Provincie: Utrecht
Land: Nederland
Factor50
Gepubliceerd: donderdag 26 januari 2017
Laatst bijgewerkt: woensdag 24 mei 2017